Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bodrog-ártér részletes program

 

Évadnyitó Bodrog túra részletes programja

Péntek (május 3.) 18 órától érkezés Sárospatakra, az iskolai kollégiumban lévő, szálláshelyek (3-4 ágyas szobák) elfoglalása után városnézés, ismerkedés a csapattal. Szombaton reggel is lehet csatlakozni a túrához, de ekkor délelőtt 10 órára a helyszínre kell érkezni!

Szombat (május 4.) reggeli után (saját forrásból), a szálláshely elhagyása, a csomagok felpakolása a csomagszállító utánfutóra. A Rákóczi vár megtekintését követően eligazítás (kb. 1/2 12-kor), a felszerelések átvétele (kenu és lapát osztás), alapvető evezési, vízbiztonsági ismeretek és a napi túraterv részletes ismertetése a túravezető által, majd vízreszállás és evezés a Bodrog-ártéren található Viss községig. Részben a Bodrogon, részben a Bodrogot kísérő mellékágakon haladunk, kb. 18 km-t teszünk meg. Szálláshelyünk az általános iskola tornatermében lesz, polifoamot, hálózsákot mindenki hozzon! (Zuhanyzó, WC az öltözőben.) Ha valaki sátrazni szeretne, azt is lehet az iskola udvarán, de akkor sátrat is kell hozni. Este közös bográcsos vacsora, majd a Sport Büfé felkeresése, ahol előkerülnek a napi élmények és persze a régebbi történetek is.

Vasárnap (május 5.) reggeli után (saját forrásból), csomagolás, majd vízreszállás. A napi táv kb. 15 km evezés, Zalkodon pihenővel, szinte végig a Bodrog-ártéren! Kanyargós csatornák, kisebb tavak, vízben álló fák, vízinövények és madarak sokasága, felejthetetlen élmény lesz mindenkinek!
Érkezés kb. 15 órára Tokajba, a kempingbe, ahol a felszerelések átadása és a hajó mosás után, hazaindulás előtt, még némi városnézésre is lesz időnk!
A program során végig kísérő autó szállítja a csomagokat!
Autóval érkezők részére az autók mozgatásának megszervezésében segítünk, de ez a csak az autósok egymás közötti együttműködése esetén lesz gyors és gördülékeny! (Pl.: A megbeszélt időpontok betartása, stb.)


 

A Borog-ártér/1 túra részletes programja

Pénteken délután/este órától találkozó Tokajban a kempingben, bejelentkezés a túravezetőnél, sátorverés után fakultatív városnézés, este - igény esetén-  közös borkóstolás! Van lehetőség faházas szálláshelyre is, de ezt előre le kell foglalni! Szombaton reggel is lehet csatlakozni a túrához, de ekkor reggel 9.30 órára a helyszínre kell érkezni! Autóval érkezőknek a kempingben parkolási díjat kell fizetni!

Szombaton reggeli után (saját forrásból, bolt több is van a közelben) sátorbontás, majd a csomagok felpakolása a csomagszállító utánfutóra. Ezt követően eligazítás (kb. 1/2 10-kor), a felszerelések átvétele (kenu és lapát osztás), alapvető evezési, vízbiztonsági ismeretek és a napi túraterv részletes ismertetése a túravezető által, majd vízreszállás. A napi táv kb. 18 km evezés a Bodrog-ártéren,Tokaj-Zsaró-ér-Zalkod-Viss útvonalon, Zalkodon pihenő, ebédszünet. Vissen az iskola tornatermében lesz a szállás, (saját polifoam, hálózsák szükséges!), zuhany, WC az öltözőkben. Az isklola udvaron igény szerint sátrazni is lehet. Estére közös bográcsos vacsora, evőeszközt és tányért mindenki hozzon! Esti program: tábortűz, Sport büfé...

Vasárnap reggeli után(saját forrásból) pakolás és vízreszállás. Evezés az ártéren át, vagy a Bodrogon (a vízállástól és az engedélyektől függ!) Tokajig, kikötés a kempingben. Az útvonal függvényében 18-25 km a megtett táv, de időben kb. megegyezik, mert a Bodrogon gyorsabb a haladás. A felszerelések átadása és a hajó mosás után, kb. 15-16 órától, indulás haza vagy fakultatív egyéni program.

A túrát csomagszállító autó kíséri, egy bográcsos vacsorára minden velünk túrázó a vendégünk!


 

A Borog-ártér/2 túra részletes programja

Pénteken délután/este találkozó Tokajban a kempingben, bejelentkezés a túravezetőnél, sátorverés után fakultatív városnézés, este - igény esetén-  közös borkóstolás! Van lehetőség faházas szálláshelyre is, de ezt előre le kell foglalni! Szombaton reggel is lehet csatlakozni a túrához, de ekkor reggel 9.30 órára a helyszínre kell érkezni! Autóval érkezőknek a kempingben parkolási díjat kell fizetni!

Szombaton reggeli után (saját forrásból, bolt több is van a közelben), eligazítás (kb. 1/2 10-kor), a felszerelések átvétele (kenu és lapát osztás), alapvető evezési, vízbiztonsági ismeretek és a napi túraterv részletes ismertetése a túravezető által, majd vízreszállás. A gyakorló evezést követően indul a túra, a napi táv kb. 15 km evezés a Bodrog-ártéren, Tokaj-Zsaró-ér-Zalkod-Tokaj útvonalon, Zalkodon pihenő, ebédszünet. A kempingbe kb. 16 órára érünk vissza, 18 óra körül közös bográcsozás (evőeszközt és tányért mindenki hozzon!) vagy egyéb (pl. étteremi) vacsora mellett beszéljük meg az esti programot, pince látogatás, tábortűz, vagy bulizás a csapat igényeitől függően.

Vasárnap reggeli után (saját forrásból) vízreszállás, evezés a Bodrog-ártér korábban túrázók által nem látogatható részein. Fényképezés, madárles, rengeteg vízinövény, a fejünk felett összehajló faágak alatt haladva kis csatornákon érünk el a Nagy-tóra, majd onnan visszafordulva a Bodrogon lecsurgunk Tokajig. A kempingbe 15 óra körül érünk vissza, a felszerelések átadása és a hajó mosás után, indulás haza vagy fakultatív egyéni program.

Ezen a túrán a bográcsos vacsora önköltségi alapon rendelhető!A Borog-ártér/3 túra részletes programja

Péntek (május 17.) délután/este találkozó Sárospatakon, túrakiírástól függően a kempingben, vagy az iskolai kollégiumban lévő szálláshelyen, (3-4 ágyas szobák) bejelentkezés a túravezetőnél, szálláshelyek elfoglalása/sátorverés után fakultatív városnézés, ismerkedés a csapattal! Van lehetőség faházas szálláshelyre is, de ezt előre le kell foglalni! Szombaton reggel is lehet csatlakozni a túrához, de ekkor reggel 9.30 órára a helyszínre kell érkezni! Autóval érkezőknek a kempingben parkolási díjat kell fizetni!

Szombat (május 18.) reggeli után (saját forrásból), a szálláshely elhagyása, a csomagok felpakolása a csomagszállító utánfutóra. A Rákóczi vár megtekintését követően eligazítás (kb. 1/2 12-kor), a felszerelések átvétele (kenu és lapát osztás), alapvető evezési, vízbiztonsági ismeretek és a napi túraterv részletes ismertetése a túravezető által, majd vízreszállás és evezés a Bodrog-ártéren található Viss községig. Részben a Bodrogon, részben a Bodrogot kísérő mellékágakon haladunk, kb. 18 km-t teszünk meg. Szálláshelyünk az általános iskola tornatermében lesz, polifoamot, hálózsákot mindenki hozzon! (Zuhanyzó, WC az öltözőben.) Ha valaki sátrazni szeretne, azt is lehet az iskola udvarán, de akkor sátrat is kell hozni. Este közös bográcsos vacsora, majd a Sport Büfé felkeresése, ahol előkerülnek a napi élmények és persze a régebbi történetek is.

Vasárnap (május 19.) reggeli után (saját forrásból), csomagolás, majd vízreszállás. A napi táv kb. 15 km evezés, Zalkodon pihenővel, szinte végig a Bodrog-ártéren! Kanyargós csatornák, kisebb tavak, vízben álló fák, vízinövények és madarak sokasága, felejthetetlen élmény lesz mindenkinek!
Érkezés kb. 15-16 órára Tokajba, a kempingbe, ahol a 2 napra érkezők részére a felszerelések átadása és a hajó mosás után, hazaindulás előtt, még némi városnézésre is lesz idő; a 3 napra érkezők részére pedig a sátorverés után fakultatív városnézés és borkóstoló következik!

Hétfő (május 20.) reggeli után (saját forrásból) vízreszállás, evezés a Bodrog-ártér korábban túrázók által nem látogatható részein. Fényképezés, madárles, rengeteg vízinövény, a fejünk felett összehajló faágak alatt haladva kis csatornákon érünk el a Nagy-tóra, majd onnan visszafordulva a Bodrogon lecsurgunk Tokajig. A kempingbe 15 óra körül érünk vissza, a felszerelések átadása és a hajó mosás után, indulás haza vagy fakultatív egyéni program.

A program során végig kísérő autó szállítja a csomagokat, egy bográcsos vacsorára minden velünk túrázó a vendégünk!

Autóval érkezők részére az autók mozgatásának megszervezésében segítünk, de ez a csak az autósok egymás közötti együttműködése esetén lesz gyors és gördülékeny! (Pl.: A megbeszélt időpontok betartása, stb.)